Home

RapidPro 2 hos Årbogen Transport

Med en nylig installert RapidPro 2 er Årbogen Transport AS klare for lynlading og elektrifisering av tungbilparken.

Regjeringens ambisiøse klimamål om at det kun skal selges nullutslipp-lastebiler innen 2030, fører til at flere og flere i transportbransjen tar grep. Transportørene trenger ladere langs veien, men også "hjemme", der bilene har både korte og lange stopp. Derfor har Årbogen Transport investert i lynladeren RapidPro 2, som vi har levert hos de i Åfjord.

 

 

20241004_105508

En av lastebilene til Årbogen Transport. Denne går på diesel, men flere elektriske biler skal fases inn i tiden fremover.

 

 

Årbogen Transport AS holder til i Åfjord og har spesialisert seg på transporttjenester mellom Trondheim og Fosen. Kenneth Årbogen i Årbogen Transport, forteller at transportselskapet ble etablert i 2005 og har i dag 15 lastebiler, i tillegg til noen varebiler. Selskapet teller i dag 20 ansatte og transportoppdragene, som de utfører på vegne av Fosen Transport, gjøres på oppdrag fra store kunder som Bring, PostNord, Coop, Schenker og Tine med flere.

 

 

Årbogen 04

RapidPro 2 hos Årbogen Transport kan levere 240 kW til ett kjøretøy. To kjøretøy kan også lade samtidig, hvor effekten fordeles. På bildet lades EMES sin elektriske varebil under et servicebesøk, før retur til Trondheim.

 

 

I dag har Årbogen Transport én elektrisk varebil, og selv om de ikke har en dato for når den siste dieseltanken er fylt opp, skal varebilen få selskap av tyngre elektriske lastebiler i tiden fremover.

 

 

- Kundene ønsker nullutslipps-alternativer når det er mulig. De krever det ikke enda, men det kommer. Vi ønsker å kjøre fullastede biler Åfjord-Trondheim tur/retur, uten lading. Bilene på markedet i dag er i grenseland til å klare det under alle forhold, men det er ingen tvil om at utviklingen er positiv. Vi skal være med på utviklingen og en god del av bilparken skal bli elektrisk, forteller Kenneth Årbogen.

 

 

Årbogen 02

RapidPro 2 hos Årbogen Transport er levert med kraftige ladekabler, som leverer en strøm på opptil 400A.

 

 

Årbogen forteller videre at overgangen til elektriske lastebiler foreløpig får blanda mottakelse av sjåførene, og at det hovedsaklig handler om de to velkjente faktorene: rekkevidde og ladetid. Fremtiden ser lovende ut når det gjelder økt rekkevidde, og med den nylig installerte lyntigladeren på basen i Åfjord, vil det i det minste ikke mangle på ladealternativer når de første elektriske lastebilene ankommer Årbogen Transport.

 

 

Nøkkelinfo om RapidPro 2

Årbogen 05

 

 

RapidPro 2 er en integrert lader med effekt fra 240-420 kW, med et smart kontrollsystem som støtter den nye kommunikasjonsstandarden OCPP 2.0, ISO15118.  Det betyr at RapidPro 2, som kan leveres med ladekabler opptil 400 A, sikrer høyeste ladeeffekt til alle biltyper.

 

Laderen støtter AutoCharge, Plug & Charge, integrert betalingsterminal, har en stor brukervennlig skjerm og kan leveres med et smart kabelhåndteringssystem.

 

 

  • Kan fås i standard EMES hvit eller svart, eller valgfri farge og profilering.

  • Modulerbart design 240-420 kW.

  • Intelligent fulldynamisk lastbalansering.

  • 150-1000 VDC Wide Range Voltage.

  • Markedsledende effektivitet (96 %).

  • Mulighet for integrert betalingsterminal.

  • Støtter ISO15118 - Automatisk gjenkjenning av kjøretøy m.m.

  • Stor 21-tommers høyoppløselig berøringsskjerm og brukervennlig grensesnitt.

  • Solid kabinett, med IP55 og IK10-vandalsikring.

  • Enkel installasjon og vedlikehold.

  • Valgfri kombinasjon av ladeplugger (CCS, CHAdeMO).

  • OCPP 2.0 - Den nye kommunikasjonsstandarden med en rekke nye funksjoner.

  • Standarder: IEC 61851, IEC 62196, DIN 70121, ISO 15118.

  • Sertifiseringer: TUV, CE.

  • Dimensjoner (B x D x H): 850 x 1100 x 2200 mm.

 

 

Er din bedrift klar for overgangen til elektrisk transport?

Hos EMES har vi den nødvendige ekspertisen og erfaringen for å tilby skreddersydde ladesystemer for tungtransport og nyttekjøretøy.

 

Vi sørger for en problemfri overgang til elektrisk drift, fra prosjektering og installasjon til drift og vedlikehold av ladeanlegget. Dette gir kundene trygghet i en kritisk fase av omstillingen, og sikrer at bedriftene kan oppfylle både miljøkrav og forventninger fra sine kunder på en kostnadseffektiv og fremtidsrettet måte.

 

Send inn kontaktskjemaet nedenfor, så finner vi den beste løsningen for deg og din bedrift. Og husk: en prat og eventuelle tilbud er alltid gratis.

 

 

Et komplett system for bekymringsfri lading.

Ta kontakt for en prat om hvilke ladeløsninger vi kan skreddersy for ditt behov. En prat og eventuelle tilbud er gratis og uforpliktende.